O noua sectie de chirurgie cardiaca in Bucuresti, in Ponderas Academic Hospital

Dr. Radu Pretorian Sfaturi medicale cardiologie

Incepand cu luna august, prin alăturarea celor mai buni profesioniști din domeniul chirurgiei cardiovasculare, cardiologiei clinice și cardiologiei intervenţionale, Ponderas Academic Hospital asigură pacienților acces la tratamente moderne pentru patologia cardiacă, prin intermediul tehnologiilor de ultimă generație.

In spitalul nostru, echipa condusă de Prof. Dr. Victor Costache realizează o serie întreagă de intervenții de chirurgie cardiacă minim invazivă prin minitoracotomie, alături de intervenții de chirurgie cardiacă clasică, de la bypass aorto-coronarian, înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice până la proceduri hibride realizate împreună cu echipa de cardiologie interventionala.

Spre deosebire de chirurgia clasică, în care se practică sternotomia (secționarea sternului) pentru realizarea intervențiilor pe cord, tehnica chirurgicală minim invazivă presupune o incizie mică (toracotomie minimă), oferind condițiile necesare pentru efectuarea operației în condiții de siguranță, precum și un disconfort foarte mult redus pentru pacient. Ponderas Academic Hospital beneficiază în prezent de toate mijloacele necesare pentru abordările minim invazive, chirurgia cardiacă minim invazivă reducand trauma operatorie, costurile, perioada de spitalizare și de reintegrare a pacientului în viaţa socială.

Cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare pentru care se indică tratamentul chirurgical sunt:

Boala cardiacă ischemicărevascularizarea miocardică arterială (bypass-ul aorto coronarian) se efectuează pe cord bătând, fără oprirea inimii, utilizând dispozitive care permit imobilizarea exclusiv a zonei de lucru (anastomoza), iar ca grefoane se folosesc arterele mamare.

Anevrismele de aorta – echipa din Ponderas Academic Hospital beneficiază de expertiza unei echipe performante, in centrul nostru putându-se afectua orice tip de operaţie la nivelul aortei.

Bolile valvelor cardiace– de la repararea valvulară (plastie), protezarea cu valve biologice de ultimă generaţie, proceduri complexe, sau implantarea de valva sutureless, toate sunt posibile in spitalul nostru.

Defecte congenitale cardiace spre exemplu închiderea defectului septal atrial

Tumorile cardiace (mixom atrial, etc)