Cardiologie interventionala in Ponderas Academic Hospital

Dr. Radu Pretorian Sfaturi medicale cardiologie

In departamentul de cardiologie interventionala din Ponderas Academic Hospital se realizeaza proceduri minim invazive pentru diagnosticarea si tratamentul afectiunilor cardiovasculare: coronarografie, arteriografie, angioplastie coronariana si periferica, dar si interventii de implant de stimulatoare, defibrilatoare cardiace si sisteme de resincronizare.

Utilizand tehnica medicala de ultima generatie, spitalul Ponderas ofera tuturor bolnavilor o ingrijire de calitate, la standarde europene. Tehnicile operatorii minim invazive au numeroase avantaje pentru pacienti: procedurile sunt rapide, cu disconfort minim pentru pacient, se efectueaza cu anestezie locala, durata de spitalizare si cea de recuperare sunt scurte, activitatea poate fi reluata rapid dupa interventie.

Prin investitiile constante in tehnologie, pe langa procedurile uzuale este posibila realizarea de proceduri complexe pacientilor cu risc inalt. Una dintre aceste proceduri inovatoare este terapia Shockwave, care este folosită în cazurile în care angioplastia cu balon sau cu stent nu se poate realiza în condiții de siguranță, din cauza calcificarilor coronariene severe. Cu ajutorul unui aparat special, prin intermediul unui balon, se emit unde de șoc care fracturează calciul prezent in peretii arteriali, permițând expandarea în condiții de siguranță a stentului și readucerea vasului la calibrul normal.

Un alt atu al centrului cardiovascular din Ponderas Academic Hospital este consolidarea unei echipe complete de cardiologie, care in momentul actual are calificarea necesara pentru a trata toate tipurile de pacienti, inclusiv pe cei cu probleme majore.

Angiograful performant Philips Azurion permite realizarea inclusiv de proceduri de radiologie interventionala. Una dintre cele mai utilizate proceduri interventionale din sfera ginecologica, dar nu numai, este embolizarea. Aceasta interventie inlocuieste chirurgia laparoscopica in tratamentul fibroamelor uterine unice sau multiple, cu dimensiuni de la 2 la 15 cm. Prin embolizare sunt tratate simultan toate fibroamele, indiferent de numarul, dimensiunile sau localizarea acestora. Astfel revine la o structura apropiata de normal, redevine fertil iar riscul de recidiva este minim, de 30 de ori mai mic decat cel de dupa miomectomie. Embolizarea poate fi utilizata si in multe alte afectiuni, pentru a opri sangerararile anormale sau pentru a bloca fluxul de sange catre o tumora sau malformatie vasculara.

Ți-au fost utile informațiile de mai sus? Împărtășește-le și prietenilor tăi. Distribuie pe: