HOLTER EKG

 
 
 

Monitorizarea Holter EKG constă în înregistrarea continuă a activității electrice a inimii în timp ce pacientul își desfășoară activitățile zilnice uzuale, pentru a depista eventuale tulburări ale ritmului cardiac (aritmii).

În ce consta testul?

O electrocardiogramă obișnuită înregistrează activitatea electrică a inimii pe o perioadă de sub 1 minut și de cele mai multe ori nu poate surprinde apariția de modificări ale ritmului cardiac de scurtă durată, ocazionale.

În schimb, Holterul ECG înregistrează bătăile inimii pe o perioadă de 24 ore, astfel existând șansa de a înregistra modificările de ritm care apar intermitent.

Ce presupune monitorizarea Holter EKG?

Image

Monitorizarea Holter ECG presupune atașarea unor electrozi adezivi la nivelul toracelui și conectarea acestora la un aparat de dimensiuni mici care este purtat sub haine.

După încheierea perioadei de monitorizare (de obicei 24 ore, dar uneori chiar și 48/72 ore) electrozii se deconectează și înregistrarea se descarcă pentru interpretarea datelor. Medicul va analiza atent ritmul cardiac înregistrat și toate evenimentele petrecute în timpul monitorizării.

În urma analizei acestor date se va stabili dacă simptomele pacientului se datorează unei tulburări de ritm sau de conducere.

Pentru a programa un Holter EKG suna la: ✆ 0376448869

Există riscuri asociate acestei monitorizări?

Nu. Electrozii atașati au scopul doar de a înregistra activitatea electrică a inimii și nu există niciun risc de a emite impulsuri electrice care să fie percepute de pacient sau care ar putea să perturbe activitatea inimii.

Cănd se indică monitorizarea Holter ECG ?

Investigația se adresează pacienților care acuză palpitatii dar și atunci când medicul consideră că simptomatologia sau boala ar putea fi legată de existența unor tulburări de ritm.

Holter tensiune cardiolog

Ce fel de aritmii pot fi diagnosticate în urma acestui test?

Printre cele mai serioase tipuri de aritmie sunt aritmiile ventriculare, ce reprezintă activitate electrică anormală cu origine la nivel ventricular. Aceste aritmii potențial amenințătoare de viață pot duce la fibrilație ventriculară, asistola și moarte subită cardiacă.

Alte tipuri de aritmie, precum fibrilatia atriala, ce reprezintă activitate electrică anormală cu origine la nivelul atriilor, au ca risc principal accidentul vascular cerebral, astfel că identificarea acestui tip de aritmie este foarte importantă, în primul rând datorită complicațiilor foarte grave care pot să apară.

PROGRAMEAZĂ UN HOLTER EKG /24 ORE

Image