CARDIOLOGIE BUCURESTI

MEDIC CARDIOLOG ÎN BUCUREȘTI

 

PromedIQ București oferă consultații de cardiologie, tratamente și servicii medicale complete de cardiologie intervențională, alături de o serie amplă de informații despre patologia cardiacă, fiind o resursă utilă pentru înțelegerea bolilor inimii și a opțiunilor de tratament.

Consultațiile, programările și intervențiile medicale de specialitate se fac în cadrul spitalului Ponderas Academic Hospital / Regina Maria din București.

Când este indicat un consult cardiologic?

• Dacă aveți frecvent simptome de durere în piept, dispnee sau efort la respirație, palpitații sau percepția anormală a bătăilor inimii, stări de disconfort, amețeli sau stări de leșin, pierderea conștiinței, migrene puternice sau picioare umflate.

• Dacă aveți deja o boală cardiacă, cum ar fi afectarea unei valve cardiace sau a arterelor coronare, dacă ați suferit un infarct miocardic sau ați avut recent intervenții chirurgicale, inclusiv stent coronarian. Majoritatea pacienților diagnosticați cu boli cardiace necesită o urmărire constantă și prezentare periodică la consultul cardiologic.

• Dacă aveți un risc ridicat de boli cardiovasculare - dacă sunteți diabetici, hipertensivi, fumători, supraponderali sau aveți un nivel crescut al colesterolului în sânge.

TESTE & INVESTIGAȚII CARDIOLOGICE BUCURESTI

Investigații non-invazive

Electrocardiograma (EKG-ul) face parte din examinarea standard și presupune înregistrarea activității electrice a inimii cu ajutorul unor electrozi atașați la nivelul pieptului și membrelor.

Ecografia cardiacă (ecocardiografia)
este un examen prin care se realizează imagini ale inimii folosind ultrasunete emise de către o sondă care se plasează la nivelul peretelui toracic. Astfel, se evaluează dimensiunile inimii, forța de contracție a inimii, valvele cardiace și alte structuri.

Monitorizarea Holter ECG reprezintă înregistrarea activității electrice a inimii pe o perioadă de 24 ore. După încheierea perioadei de monitorizare medicul analizează ritmul cardiac înregistrat și poate identifica eventuale aritmii.

Testul ECG de efort este o investigație prin care se poate diagnostica boala coronariană. Acest test se adresează pacienților care au dureri în piept, pentru a stabili dacă acestea se datorează unor posibile leziuni coronariene.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE ECOGRAFIA CARDIACĂ

Proceduri de cardiologie intervențională

Cardiologia intervențională este o ramură a cardiologiei care presupune diagnosticul multor patologii, dar și tratamentul acestora prin tehnici minim invazive.

Coronarografia - investigație minim invazivă prin care se identifică îngustări la nivelul arterelor coronare, artere care hrănesc mușchiul inimii.

Arteriografia de membre inferioare și arteriografia carotidiană - identifică îngustări la nivelul arterelor membrelor inferioare, respectiv la nivelul arterelor carotide.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE CORONAROGRAFIE

Soluții terapeutice

Angioplastia coronariană - are ca scop lărgirea zonelor îngustate de la nivelul arterelor coronare.

Alte proceduri importante, care nu vor fi detaliate aici, sunt cele de angioplastie carotidiană, implantare percutană de valvă aortică (TAVI), procedură MitraClip, implantare de dispozitiv Watchman, ablație cu unde de radiofrecvență pentru anumite aritmii cardiace (cum ar fi fibrilația atrială), implantare de occludere la nivelul unor defecte congenitale, implantare de stimulator cardiac, montare de defibrilator implantabil, resincronizare cardiacă și altele.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE ANGIOPLASTIA CORONARIANĂ
Alte investigații cardiologice

Alte investigații cardiologice, care nu vor fi detaliate aici, includ angio CT coronarian, rezonanță magnetică cardiacă (sau RMN cardiac), scintigrafie miocardică de perfuzie, ILR – loop recorder, tilt test, test electrofiziologic și altele.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE ANGIO-CT CORONARIAN
Screening

Screeningul factorilor de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare înseamnă în primul rând testarea persoanelor asimptomatice pentru a stabili riscul de apariție a bolii coronariene. Pentru aceasta, se pot face urmatoarele teste:

  • Profilul lipidic complet - analize de sânge care măsoară nivelul colesterolului total, LDL-colesterolului, HDL-colesterolului, și al trigliceridelor în sânge.
  • Depistarea diabetului - nivelul glucozei în sânge sau glicemia - poate identifica un factor de risc important pentru apariția bolii cardiace și a accidentului vascular cerebral.
  • Screeningul tensiunii arteriale
  • Screeningul anevrismului de aortă abdominală
Află mai multe despre factorii de risc coronarian și prevenția bolilor cardiovasculare

CONTACT / PROGRAMĂRI CLUJ

CONTACT/PROGRAMĂRI

Spitalul București

 0720 153 153

str. Republicii nr. 8, Cluj-Napoca

Programări consultații
Programări proceduri de cardiologie intervențională
Ecografie cardiacă
Holter EKG/24h
Holter tensiune arterială

Analize de sânge / București

Biomarkerii cardiaci:

Troponina este un marker specific al afectării mușchiului cardiac, care crește în decurs de câteva ore de la injuria miocardică și se menține crescut timp de aproximativ două săptămâni.

CK-MB - se găsește predominant în mușchiul cardiac și crește, ca și troponina, atunci când mușchiul cardiac este afectat.

BNP sau NT-proBNP - sunt eliberate în sânge ca răspuns la insuficiența cardiacă și pot face diferența dintre respirația grea dată de o boală cardiacă și cea de o altă cauză.

Culturile bacteriene din sânge - sunt utile în identificarea infecțiilor la nivelul unei valve cardiace (endocardita).

Alte teste utile pot fi hemoleucograma, electroliții (sodiu, potasiu) și gazele sanguine.