Tehnologia AngioJet in tromboza venoasa profunda si ischemia acuta de membru inferior

Dr. Radu Pretorian Sfaturi medicale cardiologie

Tromboza venoasa profunda este o afecțiune trombotică în care un tromb se dezvoltă în rețeaua venoasă profunda, ce se manifesta prin edem si durere, cu fenomene inflamatorii absente de obicei.  Localizarea este predominant la nivelul membrelor inferioare, producand undeori trombembolism pulmonar prin migrarea trombului in circulatia pulmonara. Deși cauza nu este identificabilă în marea majoritate a timpului, stază și/sau turbulențele față de curgerea laminară a sangelui și stările de hipercoagulabiliate sunt implicate în patogenia bolii.

Dispozitivul AngioJET se foloseste pentru tratamentul trombozei venoase profunde care apare la nivelul membrelor superioare sau inferioare, combinand trombectomia mecanica cu tehnologia PowerPulse pentru indepartarea rapida a cheagului de sange. Dispozitivul permite administrarea substantei litice direct la nivelul trombului, facilitand extragerea trombului si reluarea fluxului de sange.  De asemena, tehnica AngioJet este extrem de utila in tratamentul ischemiei acute de membru inferior.

O consola speciala monitorizeaza si controleaza sistemul, o pompa de la nivelul consolei generand presiune la nivelul varfului cateterului.

1. Jetul de ser fiziologic directionat catre posterior genereaza o zona de presiune scazuta si efect de vacuum.

2. Trombul este aspirat in cateter si directionat de jetul de ser mai departe.

3. Trombul este evacuat din vasul de sange si extras din corp

Pentru mai multe informatii contacteaza-ne la [email protected]