Marea Britanie, o alta abordare in fata pandemiei de coronavirus

Dr. Radu Pretorian Sfaturi medicale cardiologie

Până în prezent, Marea Britanie a avut o abordare mai nuanțată in comparatie cu alte state europene.

Simulările computerizate indică faptul că Marea Britanie se află în primele etape ale epidemiei , care este de așteptat să crească brusc în patru săptămâni și să atingă un maxim între 10 și 14 săptămâni.  Sir Patrick Vallance, consilier științific al guvernului Regatului Unit, a arătat, în conferința de presă a premierului britanic, că Marea Britanie ar putea avea până la 10.000 de cazuri de coronavirus. „ Suntem pe o traiectorie care pare a fi cu circa 4 săptămâni în urma Italiei și altor state din Europa

Strategia premierului britanic nu a inclus, până în prezent, închiderea școlilor și interzicerea adunărilor cu un număr mare de participanți, precum în alte state europene. Sir Patrick Vallance și profesorul Chris Whitty au făcut apel la judecată afirmând că este prea curând să impună restricții severe în acest stadiu.

Consilierul premierul britanic s-a pronunțat împotriva izolării universale la domiciliu, pentru moment, și a arătat că dacă situația va evolua populația nu va dori să aplice aceeași măsură din nou și din nou. În schimb, Boris Johnson a solicitat vârstnicilor și persoanelor vulnerabile să stea în izolare pentru moment.

Astfel de restricții ar putea dura câteva luni și ar putea duce la „oboseala de autoizolare”, persoanele părăsindu-și locuințele în momentul în care epidemia era la apogeu.

Persoanele în vârstă riscă în special să prezinte simptome severe. Dar multe dintre ele sunt deja izolate. Renunțarea la comunitățile lor în această etapă, când riscurile sunt încă relativ scăzute, ar crea dificultăți inutile pentru ei.

Boris Johnson a prezentat o strategie de „ întârziere a răspândirii și, prin urmare, minimalizare a suferinței” în fața pandemiei de coronavirus. Oficialul a mai arătat că, dacă va putea fi întârziat cu câteva săptămâni „vârful pandemiei” îi va permite Ministerului Sănătății să se pregătească mai bine – cu mai multe paturi, pe o vreme mai caldă și cu timp câștigat pentru cercetările medicale.

Guvernul urmează să mobilizeze eforturi ca „în timp de război” în următoarele saptamani, printre care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni.

Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite ca spitale temporare. Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi, de asemenea, obligate să se închidă. Vor fi închise şi instituţiile de învăţământ din Marea Britanie.

Autoritățile sanitare din Regat au raportat, duminică, 1.372 de îmbolnăviri, în creștere cu 20%.