În toate aceste centre, care primesc pacienți din sudul țării (practic, preiau infarctele dintr-o regiune de aproximativ zece milioane de oameni), se înregistrează în medie 10-15 cazuri pe gardă, dar sunt și zile cu peste 20 infarcte în 24 ore.
În Craiova, centrul de cardiologie intervențională asigură managementul infarctului miocardic 24h/24. Echipa de medici din spitalul Județean Pitești asigură tratamentul în urgență al infarctului miocardic pâna în ora 15, ulterior pacienții fiind direcționați către capitala; in plus, asigură 2 gărzi complete (de 24 ore) de STEMI pe săptămână.
La Târgovişte si Tg. Jiu nu există cardiologie invazivă, cazurile fiind trimise la Bucureşti. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti există serviciu de cardiologie intervenţională, dar care funcţionează cu doar cu doi doctori.
Pacienţii din zona Moldovei, trimişi la Iaşi. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ are protocoale de transfer cu cei de la Iaşi, în cazul pacienţilor cu infarct miocardic acut. Cazurile urgente din judeţele Galaţi şi Vrancea sunt transportate la centrele de coronografie din Bucureşti şi Iaşi, iar cele din Buzău, Brăila și Tulcea ajung în Capitală.
Constanța beneficiază de un centru de cardiologie intervențională în cadrul spitalului județean.
În Transilvania, cazurile de infarct merg spre Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca.
În Cluj, serviciul de gardă se asigură cinci zile pe săptămână la Institul Inimii ”Nicoale Stăncioiu” şi două zile la secţia de Cardiologie a Clinicii Medicale 1 din Cluj-Napoca. La Târgu-Mureş ajung cei mai mulţi pacienţi din Harghita si Mures.
În cazul Sibiului, în cadrul Spitalului de Urgenţă funcţionează un centru de cardiologie intervențională dar nu exista linie de gardă, astfel că pacienţii cu infarct admiși în a doua parte a zilei sunt direcționați catre Târgu -Mureş. Din Brasov și Covasna, pacienţii care fac infarct miocardic şi au nevoie de intervenţie ajung la Spitalul Județean Brasov.
Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara are suficienţi medici și infrastuctura necesară pentru a trata pacienţii care suferă un infarct în vestul tarii, fiind linii de gardă 24 de ore din 24.
Şi la Bihor există linie de gardă non-stop pe cardiologie intervenţională, pe lângă cea de cardiologie normală. La Spitalul Judeţean Baia Mare, garda este asigurată la domiciliu, iar dacă este nevoie, medicul vine de acasă şi pune stent. La Spitalul Judeţean Satu Mare există un medic care poate asigura montarea unui stent in urgenta, dar nu tot timpul.